STAALTJE AALTEN komt er weer aan; muzikanten opgelet!

Volgend jaar 23 februari 2018 is het weer zover! De 13e editie van Staaltje Aalten.
De jaarlijkse benefietavond van Staaltje Aalten bij partycentrum ‘t Noorden. Hier hebben we uiteraard muzikanten voor nodig!

We gaan weer geld inzamelen voor een goed doel dat gelinkt is aan Aalten. Welk goed doel het dit jaar zal worden, wordt nog bekend gemaakt!

Uiteraard hoort er ook een thema bij deze muzikale avond. Het thema is ´Liefde´!
Liefde voor muziek, het leven, eten, drinken, jezelf, de ander, elkaar, …. wees creatief!
Stop vooral liefde in het zoeken naar geschikte nummers.

Durf jij het aan om met andere muzikanten uit de regio de liefde voor muziek maken te delen op het podium? Opgeven kan tm zondag 10 december 2017 via het opgaveformulier.
Vermeld bij je opgave even of je de zang op je wilt nemen of/en een instrument bespeeld? Ook zouden we graag horen of je een oefenruimte ter beschikking hebt.
De organisatie zal proberen om binnen een week na de deadline bekend te maken wat de (eerste opzet) is van de indeling van de bands.

Dus grijp deze kans om muzikaal talent uit de regio te leren kennen en vooral samen te spelen! Geef je op.
Ken jij nou mensen die vaker hebben meegespeeld bij Staaltje Aalten, een keer wilden meedoen of die gewoon muzikaal en geschikt zijn… sleep ze mee!

Vrijdag 24 februari 2017 was het een geweldige en gezellige avond bij Staaltje Aalten met een super opbrengst van € 2487,70 voor Noaberhulp Aalten !! Samen voor Aalten!

Het thema was ´Vrijheid´
Vrijheid in elke vorm van het woord. Vrijheid met betrekking tot bewegingsvrijheid, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst etc.

Iedereen (bezoekers, sponsoren, medewerkers, vrijwilligers en muzikanten) bedankt voor de geslaagde avond!

Opbrengst Staaltje Aalten en verkoop plastic zakjes voor goede doel

Naoberhulp Aalten mocht op vrijdag 17 maart twee giften in ontvangst nemen. De opbrengst van het benefietconcert Staaltje Aalten, wat elk jaar bij partycentrum 't Noorden wordt gehouden, werd middels een symbolische cheque overhandigd. Even later kreeg Naoberhulp van Eeterij cafetaria De Oude Gaper nog een donatie, de opbrengst van de verplichte verkoop van plastic zakjes werd geschonken aan dit plaatselijke goede doel. Zo werd op één middag 2879,26 euro aan Naoberhulp overgemaakt.

Het benefietconcert Staaltje Aalten kiest elk jaar een goed doel uit. Naoberhulp kwam in beeld door een verzoek van Karin Tolkamp aan Schillers Request om dit jaar een plaatselijk goed doel te steunen. Echter, Schillers Request doneert elk jaar aan het Rode Kruis, ook de laatst editie werd hier niet van afgeweken. Reinout Dorgelo zit in de organisatie van Schillers Request en in het bestuur van Staaltje Aalten, hij vond Naoberhulp een mooi plaatselijk initiatief en stelde voor om de opbrengst van Staaltje Aalten aan dit goede doel te schenken.

Nita Koster van 't Noorden geeft aan: "Staaltje Aalten heeft al jarenlang 't Noorden als 'thuisbasis'. De concerten worden hier gegeven, wij stellen de zaal en het personeel beschikbaar, bovendien geven wij 0,20 eurocent per verkocht drankje aan het goede doel!" Licht en geluid wordt gesponsord door Jumbo Tijn Leussink, RTV Achterhoek regelt het garderobepersoneel, bovendien maken zij opnamen en foto's tijdens het concert. Berber Westerterp van Staaltje Aalten vertelt: "Dit jaar mochten we een kleine 200 bezoekers begroeten, het is al jarenlang een stabiel aantal. De opbrengst bedroeg dit jaar 2487,70 euro, een mooi bedrag!"

opbrengst
opbrengst
opbrengst

Staaltje Aalten is een jaarlijks terugkerende benefietavond waar veelal Aaltense muzikanten, vrijwilligers en sponsoren laten zien wat Aalten te bieden heeft op muzikaal gebied maar ook wat ontwikkelingswerk betreft.

Muzikale uitdaging

Muzikanten geven zich individueel op en worden door de organisatie in willekeurige samenstellingen bij elkaar gezet. Zo ontstaan er gevarieerde bandjes met oude en jonge, ervaren en minder ervaren spelers met ieder een eigen stijl. De uitdaging is met deze band het thema uit te werken en in een half uur de zaal plat te spelen. Staaltje Aalten is een ideale kans om contacten te leggen, kennis te maken met andere muzikanten, samen te spelen, van elkaar te leren, maar vooral ook veel plezier te hebben!

Benefiet

De doelen waarvoor de muzikanten geld bij elkaar spelen hebben altijd een link met Aalten. Dat kunnen ontwikkelingsprojecten zijn waar oud-Aaltenaren werkzaam zijn, maar ook inzamelingsprojecten waarin Aaltenaren actief zijn. Met de publiciteit rond de benefietavond krijgen deze goede doelen en hun initiatiefnemers extra aandacht van het Aaltense publiek.

Hoe het begon

In 2005 maakte Dion Vreman via het project 'Factor 1' van 'Kerk in actie' een reis naar Bangladesh. Hier bezocht zij in drie weken tijd een heel aantal ontwikkelings- projecten en leerde van de plaatselijke bevolking hoe zij geluk ervaren. Terug in Nederland organiseerde Dion verschillende activiteiten om geld in te zamelen voor de ontwikkelingsprojecten in Bangladesh. Als grote afsluiting moest er een benefietcon- cert komen en samen met een paar vrienden werd er 'De vrienden van Aalten Live' bedacht.

Enthousiasme

Een groot aantal muzikanten melde zich deze eerste editie aan en gingen enthousiast aan het werk met het thema 'evergreen'. Na een maandje oefenen zetten vijf bands in februari 2006 de zaal op kop en genoot het publiek van een gevarieerde avond. Muzikanten, vrijwilligers en bezoekers brachten in totaal 2000 euro bij elkaar voor de ontwikkelingsorganisaties in Bangladesh. Het enthousiasme rond het resultaat moest natuurlijk een vervolg krijgen! In 2007 stonden er zes bands op het podium, dit keer onder de naam 'Staaltje Aalten' en speelde Aalten voor de Stichting HoPe van oud-aaltenaar Walter Meekes een bedrag van 2300 euro bij elkaar. En ook in 2008 werd er een gigantisch bedrag bij elkaar gespeeld. Het Wan Wisa Aid Fund mocht 3200 euro ontvangen. Stichting comite Soweto kon na een geweldige avond in 2009 bijna 4000 euro in ontvangst nemen.

Na de Lustrum editie van 2010 kon de stichting Holland Moldova een schenking tegemoet zien van ruim 3700 euro. Een geweldig resultaat.

De 2011 editie bracht 2872 euro op voor Stichting Mukwano.

In 2012 kon een bedrag van 3400 euro geschonken worden aan Stichting Barmuja.

In 2013 werd er een geweldig bedrag van 3738 euro bijeengespeeld voor de Stichting Rajaundha Children School I.O.

De 2014 editie bracht 2860 euro op voor Stichting Mondiaalten.

In 2015 vierde Staaltje Aalten haar 10-jarig jubileum! Hiermee werd 1871 euro opgehaald voor Voedselbank Oost Achterhoek.

In 2016 werd er bijna 2400 euro opgehaald voor stichting Coach4AllTheKids.

Contact:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

JSN Venture template designed by PostmaWeb, 2016 - heden